Mitől félnek jobban a pikkelysömörös nők?

http://www.psorioderm.com/hu/hirek-publikaciok/a-rejtozkodes-nem-megoldas:56

Mitől félnek jobban a pikkelysömörös nők?

Egy Amerikában végzett kutatás szerint a nőknél már a betegség felismerésekor komolyabb lelki válság alakulhat ki mint a férfiaknál, és a látványos tünetek miatt a betegség könnyen az érintett nő és szerettei közé állhat. A testi elhatárolódás idővel érzelmi eltávolodássá minősül, megmételyezve ezzel a családi kapcsolatokat és a közeli barátokkal való viszonyt is. A nőket a tanulmány szerint leginkább azok a foltok viselik meg, melyeket nem takar el a ruha, a nem látható helyeken lévő tünetek inkább csak később vezetnek lelki sérüléshez. Leginkább a fej, haj környéki pszoriázist találják a nők a legzavaróbbak, mert ez az igénytelenség látszatát keltheti. A kutatásról megkérdezett orvosok szerint viszont ezek az érzések férfiakra is épp olyan jellemzőek, mint a nőkre, csak a nők hajlamosabbak a sírásra és a kiborulásra még a rendelőben is, amikor betegségükkel felkeresik a bőrgyógyászt. Érdekes módon a megkérdezett orvosok szerint nem a betegség súlyossága határozza meg az érzelmi kiborulás erősségét, hanem a betegség láthatósága. Ráadásul a pikkelysömörös betegeknek a párja legtöbbször elfogadja a betegséget és az intim együttlétek nem az egészséges fél miatt szűnnek meg, hanem a beteg fél az, aki visszautasítja ezeket az alkalmakat, mert saját magát nem képes elfogadni.

Inkább ápolja, mint eltakarja

Legnagyobb közhellyé váló „mai rohanó világ” a lelketlenség; a felszínesség és a közöny életterülete; ahol az érzékeny ember páncélt „növeszt”; jelmezt hord vagy maszkot; visel. A pszoriázissal, magyarul pikkelysömörrel kapcsolatban sokak élnek tévhitekben. A legnagyobb tévhit, hogy fertőző, és nem tehetünk semmit ellene. Pedig a tünetek kialakulásában és súlyosságában számos külső tényező játszik szerepet, melyeket tudunk befolyásolni. Életmódváltással és jó döntéseket hozva a betegség ápolását illetően, esély van arra, hogy az érintettek kordában tartsák a tüneteket. Bőrbetegségek esetében különösen fontos; hogy testünk jó minőségű; gazdag; hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel érintkezzen; hiszen a fokozatos javulás növeli; az önbizalmat; a lélek regenerálódását.
  • Gyors hatás helyett maradandó: Bár a hagyományos gyógyászat előnyben részesíti a szteroidos megoldásokat, amivel rövid idő alatt látványos javulás érhető el, ám a szteroid elhagyása után visszaesés tapasztalható, hisz a szteroidok hatására gyengülő immunrendszer egyre erősebb tüneteket produkálhat.
  • Holisztikus szemlélet nélkül nem irányíthatunk: Egyrészt a testi tünetek kezelése mellett a lelki ápolásra is szükség van, hiszen a tünetek alakulása szinte minden betegnél összefüggésben van pszichés tényezőkkel. Másrészt a holisztikus szemlélet azt is jelenti, hogy ne csupán a problémás bőrfelületeket kezeljük, hanem az egész testet ápoljuk, lehetőleg speciális hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel.
  • Nem elég a zsíros, ha nem tápláló: A kizárólag erős zsírtartalmú krémek csak a pikkelyek felpuhítását segítik elő, de nem ápolják az elszarusodott réteg alatti gyulladt bőrt. A zsírok mellett szükség van még a megfelelő, természetes hatóanyagokból kivont összetevőkre, amelyek hozzájárulnak a bőr táplálásához, hidratálásához, nyugtatásához és a felesleges hámrétegek eltávolításhoz is.

Magyar minőség, ami segít minőségibb életet élni

Jó hír, hogy itthon is gyártanak valóban minőségi hazai kozmetikumokat pikkelysömörös bőr ápolására. A Debreceni Orvostudományi Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája egy kettős vak placebo kontrollált vizsgálatban enyhe és középsúlyos pszoriázissal küzdő betegek bevonásával igazolta, hogy a magyar Psorioderm Laboratories Ltd. által a pikkelysömörös bőr ápolására kifejlesztett, aktív hatóanyagokban gazdag krémkozmetikum napi használata szignifikánsan képes enyhíteni a pikkelysömör tüneteit és a szteroidok szükségességének gyakoriságát. A Psorioderm termékek gondosan válogatott, természetes összetevőkből állnak, illatanyag-, parabén-, kátrány és minden más „káros” anyagtól mentesek. Megtalálhatóak benne a bőr megfelelő táplálását, hidratálását, nyugtatását és felesleges hámrétegeinek eltávolítását segítő gyógynövénykivonatok, holt-tengeri sók, természetes növényi olajok, vitaminok, és ásványi anyagok.

Mit javasol a bőrgyógyász?

Megnyugtató érzés, hogy elérhetőek olyan magyar innováció alapján készített termékek, melyek eredményesen veszik fel a harcot a pszoris plakkokkal szemben. A Psorioderm® termékcsalád tagjai csupa természetes anyagot tartalmaznak, és 2012-ben, és 2013-ban szakmai zsűri előtt is bizonyítottak, hiszen Nagyar Ternék Nagydíjat nyertek! A plakkok hámlasztásának érdekében a Psorioderm® termékek szalicilsavat tartalmaznak, használatuk 3 éves kor alatt nem javasolt. Babáknak és érzékeny bőrű felnőtteknek a szalicilsavmentes Psorioderm® Szenzitív termékcsaládot  javasoljuk, mely hozzáadott jojobaolajjal és mézzel még puhábbá varázsolja a bőrt! A Pszorioderm Szenzitív termékcsalád 2013-ban elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat! Mi a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinikán a Psorioderm szenzitív termékcsaládot javasoljuk az érzékeny bőrűek, és a három év alattiak számára. A három év feletti gyermekeknek, és a felnőtteknek pedig már alkalmazható a Psorioderm termékcsalád!

Összegzésként tehát elmondhatjuk, hogy a pikkelysömör bár nem gyógyítható, de megfelelő, egyénre szabott kezeléssel jól karbantartható bőrbetegség, melynek gondozásához bőrgyógyász szakorvosra valamint az orvos és beteg jó együttműködésére van szükség.

További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban.

Ismerje meg a Psorioderm és Psorioderm szenzitív termékeket:


* A Psorioderm és Psorioderm Szenzitív termékcsalád összes tagja egészségpénztári számlára adómentesen elszámolható! Kizárólag az E2K Kft. egészségpénztári partnereinél (Adosz, Axa, Herend, Honvéd, K&H, MKB, OTP, Pajzs, Tempo, Vasutas, Vitamin).
** Gyártja és forgalmazza: Pezomed Kft. (www.pezomed.com). A termékek megvásárolhatóak a gyógyszertárakban, a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinikán, (www.dermaart.hu), valamint az Eventus Pharma webáruházban. (www.eventuspharma.hu)

Három érdekes Angol nyelvű információs anyag a termékeinkről, sikereinkről. A képekre kattintva töltheti le, olvashatja a PDF fileokat:

     

Pezomed®; Pezomed Naturals®; Pezoderm®; Psorioderm®; Psorioderm Laboratories®; Eventus Pharma®, Derma-Art®, Registered Trade Marks™ Minden joga fenntartva.

0 megjegyzés: