Célzott ápolás tetőtől talpig!

http://www.psorioderm.com/hu/hirek-publikaciok/celzott-apolas-tetotol-talpig:198

Pikkelysömör háttere.

Eredendően genetikai betegségről beszélünk, nagyon sok esetben a családtagok között szintén előfordul olyan, aki pikkelysömörrel küzd. Fontos megemlíteni, hogy immunrendszeri zavar lévén az egész szervezetben zajló folyamatról van szó, ami erőteljes hámlásban, vörös, gyulladt felületű bőrfelszínben nyilvánul meg.

Leggyakoribb tünetek.

Leggyakoribb tünete a korai szakaszban kis kiterjedésű vörös foltok megjelenése, melyek a betegség előrehaladásával egyre nagyobb számban fordulhatnak elő, felszínük hámló, gyertyaviasz-szerű. Maguk a vörös foltok sok esetben mélyebb rétegükben gyulladtak, s a hámlás miatt nagyon gyakori a viszketés.

Bőrápolás pikkelysömör esetén.

Nem elég csak csökkenteni a tüneteket, hanem olyan tápláló összetevőkkel rendelkező készítmények használatára van szükség, amik tisztítják és ápolják a bőrfelszínt. Pikkelysömör esetén a teljes bőrfelület érintett annak ellenére, hogy csak néhány helyen jelentkeznek a tünetek. A pszoriázisos bőr látványa súlyos önértékelési zavarokat is előidézhet, ami után a tünetek még komolyabb és látványosabb lehetnek, és ebből az ördögi körből egy idő után már nagyon nehéz kitörni.

Miért fontos a mindennapi bőrápolás?

A legfontosabb a mindennapi ápolás: a hidratálás és a gyulladás csökkentése. Szerencsére kaphatók már olyan bőrbarát, tápláló összetevőket tartalmazó készítmények, melyek növényi kivonatokat, olajokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, ezáltal nyugtatják és mélyen hidratálják a bőrt. Nem elég csupán a látható foltokat kezelni, hanem a teljes bőrfelület érintettsége miatt tetőtől talpig szükséges ápolni a bőrt. Jó hír, hogy hazánkban, magyar fejlesztés során készültek olyan termékek, melyek ezeket a jótékony hatóanyagokat krémben, tusfürdőben, testápolóban, samponban is tartalmazzák. A Psorioderm termékcsalád ideális az enyhe és középsúlyos pszoriázisos bőr mindennapi ápolására.

Ha Ön érintett, fontos, hogy olyan készítményeket próbáljon beszerezni, amelyek gyorsan felszívódnak, de nem hagynak zsíros érzést, s mindeközben értékes vitaminokat, nyomelemeket juttatnak a bőrbe. Az egészséges bőr nagyobb önbizalmat adhat, s a gondos ápolás által jelentős javulást érhet el testi és lelki szinten egyaránt.

Mit javasol a bőrgyógyász?

Megnyugtató érzés, hogy elérhetőek olyan magyar innováció alapján készített termékek, melyek eredményesen veszik fel a harcot a pszoris plakkokkal szemben. A Psorioderm® termékcsalád tagjai csupa természetes anyagot tartalmaznak, és 2012-ben, és 2013-ban szakmai zsűri előtt is bizonyítottak, hiszen Nagyar Ternék Nagydíjat nyertek! A plakkok hámlasztásának érdekében a Psorioderm® termékek szalicilsavat tartalmaznak, használatuk 3 éves kor alatt nem javasolt. Babáknak és érzékeny bőrű felnőtteknek a szalicilsavmentes Psorioderm® Szenzitív termékcsaládot  javasoljuk, mely hozzáadott jojobaolajjal és mézzel még puhábbá varázsolja a bőrt! A Pszorioderm Szenzitív termékcsalád 2013-ban elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat! Mi a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinikán a Psorioderm szenzitív termékcsaládot javasoljuk az érzékeny bőrűek, és a három év alattiak számára. A három év feletti gyermekeknek, és a felnőtteknek pedig már alkalmazható a Psorioderm termékcsalád!

Összegzésként tehát elmondhatjuk, hogy a pikkelysömör bár nem gyógyítható, de megfelelő, egyénre szabott kezeléssel jól karbantartható bőrbetegség, melynek gondozásához bőrgyógyász szakorvosra valamint az orvos és beteg jó együttműködésére van szükség.

Az ekcémás, atópiás és érzékeny bőr többnyire szalicilsavmentes készítményeket tolerál, mert esetükben a bőr megnyugtatása a legfontosabb. Bár nem egyszerű, de törekedni kell a stressz csökkentésére is, tudatosan használva a relaxációs technikákat, tudatosan lassítani a tempón. Lelkünket terápiás eszközökkel, finom módszerekkel ápolhatjuk, de fizikai testünk fizikai gondozást igényel. Fokozott odafigyeléssel a bőr meghálálja a gondoskodást, s így talán már a léleknek is könnyebb dolga van, hogy leve(he)sse páncélját. Parabén- és szalicilsavmentes Psorioderm® Szenzitív termékek az ekcémás, atópiás, pikkelysömörös és szeborreás bőr napi ápolására ajánlottak, már 3 éves kor alatt is. Hozzáadott jojoba-, akácméz kivonattal, shea vaj- és E-vitamin tartalommal rendelkeznek.

Ismerje meg, vásárolja meg most a Psorioderm termékcsalád tagjait!

A Psorioderm és Psorioderm Szenzitív termékeket megvásárolhatja a Derma-Art Bőrgyógyászati Magánklinikán, a gyógyszertárakban, és az Eventuspharma Web áruházban. A termékcsalád összes tagja egészségpénztári számlára adómentesen elszámolható! Kizárólag az E2K Kft. egészségpénztári partnereinél (Adosz, Axa, Herend, Honvéd, K&H, MKB, OTP, Pajzs, Tempo, Vasutas, Vitamin).


Psorioderm krém
50 ml
Psorioderm krém
100 ml
Psorioderm krém
200 ml
Megvásárolom
 Megvásárolom Megvásárolom

Psorioderm sampon
250 ml
Psorioderm tusfürdő
250 ml
Psorioderm testápoló
250 ml
Megvásárolom
 Megvásárolom Megvásárolom

További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban.

Három érdekes információs anyag a termékeinkről. A képekre kattintva töltheti le, olvashatja a PDF fileokat:

     

Pezomed®; Pezomed Naturals®; Pezoderm®; Psorioderm®; Psorioderm Laboratories®; Eventus Pharma®, Derma-Art®, Registered Trade Marks™ Minden joga fenntartva.

0 megjegyzés: